Uložiť
Porcie viac
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Zvolenská griláž

Ingredience

250 g
kryštálového cukru
250 g
vlašských orechov
250 g
masla Tradičná kvalita
1
konzerva sladeného
kondenzovaného mlieka
(salko)
120 g
stuženého tuku
tortové oblátky

Postup

Orechy nasekáme nadrobno. Z kryštálového cukru pripravíme karamel, vsypeme posekané orechy, premiešame a odstavíme. Do karamelovej zmesi pridáme maslo, premiešame a vlejeme salko, vrátime späť na oheň a varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Na záver pridáme stužený tuk a zmes miešame, kým nevychladne. Vychladnutú zmes natrieme na oblátky, poukladáme na seba, zaťažíme a necháme postáť. Potom nakrájame.
Recept → Zvolenská griláž

Ohodnotiť recept