Uložiť
Porcie 6
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

ČEREŠŇOVÉ PIROHY

Ingredience

260 ml
mandľového mlieka
250 g
polohrubej múky Dobrá cena
80 g
krupice COOP Premium
1 pohár
čerešňového/višňového džemu
štipka soli
višne
80 g
rastlinného masla
200 g
bieleho tofu
40 ml
citrónovej šťavy
2 PL
múčkového cukru

Postup

V hrnci necháme zovrieť mandľové mlieko a za stáleho miešania k nemu prisypeme krupicu. Mlieko s krupicou spolu krátko povaríme, kým nevznikne hustá kaša. Preložíme ju do misy a necháme vychladnúť. Do kaše pridáme štipku soli a cez sitko do nej preosejeme polohrubú múku. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme tuhšie málo lepivé cesto. Preložíme ho na pomúčenú dosku, prepracujeme a vyvaľkáme natenko. Mali by sme dosiahnuť naozaj tenké cestíčko. Medzitým dáme do hrnca variť vodu, v ktorej budeme variť perky. Roztopíme si aj rastlinné maslo na potieranie periek. Pohárom alebo formičkou vykrojíme z cesta kolieska s priemerom asi 8 cm. Do stredu každého kolieska dáme 1 ČL višňového džemu. Potom koliesko preložíme do tvaru polmesiaca a kraje poriadne pritlačíme vidličkou. Cesto by nám malo stačiť na približne 40 periek. Po skupinách ich hádžeme do horúcej vody. Varenie by nemalo trvať dlhšie ako 3 – 4 minúty (podľa veľkosti periek). Perky z vody vyberieme, keď sa začnú dvíhať. Prepláchneme ich vlažnou vodou a potrieme roztopeným rastlinným maslom. Na záver pripravíme posýpku. Biele tofu v miske alebo mixéri rozdrobíme nahladko. Pridáme cukor, citrón a všetko dobre premiešame. Týmto vege tvarohom perky posypeme a pridáme višne.
Recept → ČEREŠŇOVÉ PIROHY

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

JELENÍ CHRBÁT S HRUŠKOU MARINOVANOU V ČERVENOM VÍNE
avatar

Dušan varí: JELENÍ CHRBÁT S HRUŠKOU MARINOVANOU V ČERVENOM VÍNE

Prejsť na recept