FAREBNÝ ŠALÁT SO SLANINKOU A HRUŠKOU
Ingredience
400 g
zmes šalátových listov
8 plátkov
slaniny
1
zelená hruška
1
červená hruška
1
citrón
syr balkánskeho typu
5 PL
olivového oleja
1 ČL
dijonskej horčice
1 ČL
kremžskej horčice
1 PL
bieleho balzamového octu
1 PL
medu
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň plátky slaniny. Opekáme 8 – 10 minút do chrumkava.
V miske zmiešame olivový olej, horčice, balzamový ocot a med. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
Hrušky umyjeme a nakrájame na veľmi jemné plátky. Vyberieme jadierka a dáme do vody s citrónom, aby nám nezhnedli.
Na tanier servírujeme najskôr šalátové listy, ktoré zalejeme zálievkou. Pridáme plátky hrušiek a opečenú slaninku.
Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň plátky slaniny. Opekáme 8 – 10 minút do chrumkava.
V miske zmiešame olivový olej, horčice, balzamový ocot a med. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
Hrušky umyjeme a nakrájame na veľmi jemné plátky. Vyberieme jadierka a dáme do vody s citrónom, aby nám nezhnedli.
Na tanier servírujeme najskôr šalátové listy, ktoré zalejeme zálievkou. Pridáme plátky hrušiek a opečenú slaninku.
