FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM
Ingredience
Postup
V hlbokom tanieri vyšľaháme vajcia, žĺtky, vanilku, muškátový oriešok, cukor, soľ, aby sa prepojili. Potom pomaly stálym pramienkom prilievame mlieko a šľahačku, až vznikne jednotná hmota. Plátky briošky vložíme do zmesi a necháme z každej strany nasiaknuť 10 až 25 sekúnd (kratšie pri mäkšom chlebe a dlhšie pri tvrdom).
Na panvici rozohrejeme na strednom plameni maslo, kým nie je horúce a netvoria sa bublinky. Potrasieme panvicou, aby sa rovnomerne rozlialo. Opekáme viacero plátkov naraz 2 až 4 minúty alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Potom otočíme a postup zopakujeme.
Lesné ovocie:
V hrnci urobíme karamel. Pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, pokiaľ sa hrudky karamelu, ktoré vznikli neroztopia. Pridáme šľahačku. Necháme prevariť. Na záver pridáme maslo.
Toast podávame s v natretým maslom, lesným ovocím, javorovým sirupom a práškovým cukrom.
![Recept → FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM Recept → FRANCÚZSKY TOAST S LESNÝM OVOCÍM, ŠĽAHAČKOU A JAVOROVÝM SIRUPOM](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/561/francuzsky-toast-s-lesnym-ovocim-slahackou-a-javorovym-sirupom.jpg?v=1721037019)
Tagy
Vyskúšajte tiež
![VEGÁNSKY PARÍŽSKY ŠALÁT](https://www.netradicnerecepty.sk/image-list/562/vegansky-parizsky-salat.jpg?v=1721037061)