Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

GRANADÍR

Ingredience

6
väčších zemiakov Zelovoc
400 g
hrubých rezancov Mamičkine dobroty
3
cibule Zelovoc
2
strúčiky cesnaku Zelovoc
2 PL
oleja Premium
3
čerstvé červené papriky
mletú údenú papriku
100 g
plátkovej slaniny Mamičkine dobroty
1
pohár kyslých uhoriek Premium
1
pohár nakladanej cvikly Tradičná kvalita
0,4 l
zeleninového vývaru
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie

Postup

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C cca 20 minút. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode do „al dente“. Na oleji si speníme cibuľku, pridáme cesnak a ošúpané spálené kapie (tie spálime v rúre na 220 °C alebo plameňom až do čierna a následne zaparíme a ošúpeme). Zalejeme vývarom, prípadne aj trochou vody z cestovín a varíme približne 10 minút. Potom celú zmes rozmixujeme na hladkú omáčku, ak bude veľmi riedka, necháme ešte prebublať na sporáku, aby sa zredukovala a dochutíme soľou a korením. Slaninu si na sucho opečieme do chrumkava a necháme vychladnúť. Takto pripravenú slaninu rozmixujeme na prach. V miske si zmiešame cestoviny, zemiaky a omáčku. Servírujeme spolu s nakrájanými uhorkami a cviklou, slaninovým prachom a bylinkami.

Recept → GRANADÍR

Ohodnotiť recept