Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

GRILOVANÁ BRAVČOVÁ KOTLETA SO SLIVKOVOU OMÁČKOU

Ingredience

600 g
bravčovej krkovičky
1 vetvička
rozmarínu
500 ml
hovädzieho vývaru/bujónu
100 ml
portského vína
50 ml
balsamico octu
160 g
sušených sliviek
slivkový džem
80 g
masla
mleté biele korenie
soľ

Postup

Hovädzí vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu.

Umytú a osušenú krkovičku jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opekáme na panvici/grile z každej strany asi 4 minúty. Opečenú krkovičku odložíme na teplé miesto.

Na panvicu z opekania mäsa pridáme cukor, ktorý necháme mierne skaramelizovať. Prilejeme portské víno a zredukovaný vývar. Pridáme rozmarín, balsamico a slivky a slivkový lekvár. Omáčku necháme vyvariť, kým sa slivky nerozvaria. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme maslo na zjemnenie.

Podávame so štuchanými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Kategórie