Uložiť
Porcie 2
Príprava
50 min.
Náročnosť
Cena

Grilované tofu sweet chilli na baklažáne

Ingredience

2
baklažány
4
strúčiky cesnaku
olivový olej
soľ
sweet chilli tofu na gril
1 veľká (ideálne mäsitá)
paradajka
kukurica na gril
červená paprika
4 veľké
zemiaky
rastlinné maslo
soľ
rozmarín
oregano
bazalka
čili

Postup

Zmiešame maslo s nasekanými bylinkami a soľou. Zemiaky v šupke umyjeme, nakrájame, obalíme ich v bylinkovom masle a dáme piecť.

Baklažán dôkladne umyjeme a osušíme. Prekrojíme ho, osolíme a necháme 15 minút odpočinúť. Následnej osušíme.

V miske zmiešame olej s rozotretým alebo nadrobno nakrájaným cesnakom a nasekanou čerstvou bazalkou. Marinádou potrieme baklažán, vložíme späť do misy a necháme 15 minút marinovať. Grilujeme 5 - 10 minút.

Tofu rozkrojíme a dáme na gril. Do zvyšnej marinády dáme papriku, paradajku a kukuricu. Posolíme a chvíľu grilujeme.

Na tanier uložíme zeleninu, tofu a upečené zemiaky. Nakoniec dozdobíme bazalkou a čili.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: Grilované bravčové rebierka s medovo-horčicovou omáčkou a čerstvým chlebíkom

Prejsť na recept