HOLANDSKÝ REZEŇ S VARENÝMI ZEMIAKMI A TATÁRSKOU OMÁČKOU
Ingredience
500 g
mletého hovädzieho mäsa
300 g
mletého bravčového mäsa
200 g
čedaru
2
vajcia Coop PREMIUM
200 g
strúhanky Dobrá cena
1 l
oleja, masti na vysmážanie Dobrá cena
800 g
zemiakov ZELOVOC
100 g
masla Tradičná kvalita
5 g
petržlenovej vňate
čierne korenie mleté Dobrá cena
soľ
Tatárska omáčka:
5
kyslých uhoriek Coop PREMIUM
2
šalotky
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
2
strúčiky cesnaku ZELOVOC
5 g
petržlenovej vňate
10 g
kapár
300 g
majonézy Mamičkine dobroty
1 PL
horčice Mamičkine dobroty
1 PL
citrónovej šťavy
cukor kryštál Dobrá cena
soľ
čierne korenie mleté Dobrá cena
Postup
V mise zmiešame hovädzia a bravčové mäso, nastrúhaný čedar, vajce, soľ a korenie. Hmotu dobre premiešame tak, aby sa spojila. Vytvoríme rovnaké guličky a vytvarujeme pevné placky. Obalíme v strúhanke a vypražíme.
Očistené zemiaky uvaríme v slanej vode. Pridáme maslo a soľ. Zľahka premiešame. Pridáme nasekanú vňať.
Na malé kocky nakrájame uhorku, šalotku, kapary. Pretlačíme cesnak a nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme cukor, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešame. Pridáme horčicu a majonézu. Zamiešame.

Kategórie
Vyskúšajte tiež
