Uložiť
Porcie 4
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

HUBOVÉ RIZOTO S MANDĽOVÝM MLIEKOM

Ingredience

olivový olej Tradičná kvalita
½ šálky
šalviových listov
65 g
masla Tradičná kvalita
1
šalotka
3
cesnaky ZELOVOC
100 g
sušených húb
400 g
lesných húb
80 ml
brandy
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
400 g
ryže Tradičná kvalita
1,5 l
kuracieho vývaru
40 g
parmezánu
250 g
mandľového mlieka

Postup

V malej panvici rozpálime olej, pridáme listy šalvie a orestujeme. Vyberieme z oleja a dáme na papierovú utierku, aby sa zbavili tuku. V stredne veľkom hrnci roztopíme maslo, pridáme šalotku a cesnak. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť asi 10 minút. Vodu odložíme, ryžu presypeme do stredne veľkého hrnca a na miernom ohni prehrejeme. Pridáme brandy, soľ a mleté čierne korenie. Privedieme do varu a varíme asi 2 minúty. Následne pridáme vodu z húb, 250 ml vývaru a za stáleho miešania varíme. Keď sa vývar odparí, pridáme ďalších 250 ml a miešame asi 25 minút. Ryža musí byť polomäkká. Hrniec odstavíme a nasypeme nastrúhaný parmezán, premiešame a pridáme horúce mandľové mlieko. Na panvici rozohrejeme maslo a olej, huby nakrájame na plátky a restujeme asi 15 minút. Dochutíme soľou a korením. Na tanieri dozdobíme opečenou šalviou a restovanými hubami.
Recept → HUBOVÉ RIZOTO S MANDĽOVÝM MLIEKOM

Ohodnotiť recept

Kategórie