Uložiť
Porcie 12
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

JARNÁ MARHUĽOVÁ TORTA

Ingredience

150 g
hladkej múky Dobrá cena
1 ČL
kypriaceho prášku Tradičná kvalita
75 g
práškového cukru
1 balenie
vanilínového cukru
štipka soli
1
vajce Coop PREMIUM
75 g
zmäknutého masla Tradičná kvalita
480 g
marhuľového kompótu
2 balíčky
krémového prášku na prípravu vanilkových krémov
200 g
kryštálového cukru
500 ml
polotučného mlieka Tradičná kvalita
500 g
polotučného tvarohu
1 balíček
tortového želé
250 ml
šťavy z kompótu
2 lyžice
cukru

Postup

Cesto: V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vajce a maslo a ručne vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme ⅔ cesta a vložíme na dno vymastenej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme valček a pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj aspoň 3 cm. Formu vložíme na 20 minút do chladničky. Plnka: V sitku necháme odkvapkať kompót a šťavu odložíme. Krémový prášok na prípravu vanilkových krémov pripravíme podľa návodu, ale pridáme 200 g cukru a 500 ml mlieka. Do horúceho krému metličkou vmiešame tvaroh. Plnku rovnomerne nanesieme na cesto. Na vrch poukladáme marhule nakrájané na plátky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 40 minút. Tortu necháme vychladnúť. Na dozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou z kompótu a cukrom a nalejeme na marhule. Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny.
Recept → JARNÁ MARHUĽOVÁ TORTA

Ohodnotiť recept

Kategórie