Uložiť
Porcie viac
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

Kakaová torta s kávovým krémom

Ingredience

6
vajec Coop PREMIUM
180 g
práškového cukru
20 g
kakaa
180 g
hrubej múky Dobrá cena
1 PL
vody
50 ml
mlieka Mamičkine dobroty
50 ml
kávy Tradičná kvalita
20 g
hladkej múky Dobrá cena
250 g
masla Tradičná kvalita
200 g
práškového cukru
100 ml
kávy Tradičná kvalita
1/2
bielka
150 g
práškového cukru

Postup

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru a s vodou. Pridáme kakao, z bielkov a cukru ušľahaný sneh a múku. Všetko vareškou zľahka zamiešame a cesto dáme do tortovej formy vymastenej a vysypanej hrubou múkou. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Či je cesto prepečené, kontrolujeme špajdľou zapichnutou do stredu cesta. Ak je špajdľa po vytiahnutí čistá, korpus je hotový. Vychladnutý korpus dvakrát prekrojíme a získame tak 3 pláty. Na plnku pripravíme z tretiny cukru svetlý karamel a zalejeme ho uvarenou kávou. Pridáme múku rozmiešanú v mlieku a uvaríme kašu. Necháme vychladnúť a do vychladnutej kaše potom zašľaháme zmäknuté maslo a zvyšok cukru. Na pláty natrieme plnku a dáme nakrátko do chladničky. Medzitým pripravíme polevu tak, že kávu vymiešame s cukrom a bielkom dohladka. Vychladenú tortu polejeme polevou a necháme stuhnúť. Môžeme prípadne dozdobiť zvyšným krémom aj kávovými zrnkami v čokoláde.
Recept → Kakaová torta s kávovým krémom

Ohodnotiť recept