Kebabče s opečenou zeleninou
Ingredience
Postup
Mäso zmiešame s vodou, rozmarínom, koreninami a soľou. Ochutené mäso necháme v potravinovej fólii v chladničke, ideálne cez noc. Zo zmesi vytvarujeme krokety cca 2,5 x 8 cm a opekáme ich 8 - 10 minút na panvici do zlatohneda. Baklažán, cuketu a papriku nakrájame na hranolčeky, cibuľu na osminy, zeler na plátky a cesnak na jemné plátky. Baklažán osolíme a počkáme, kým nepustí tekutinu. Následne ho osušíme. Takto pripravený baklažán opekáme na panvici na olivovom oleji spoločne s paprikou, cuketou a cibuľou. Začíname paprikou, ostatné pridávame po 3 - 4 minútach. Počas pečenia postupne pridávame olej. Zelenina musí zostať chrumkavá, ale opečená dozlatista. Krátko pred dopečením pridáme cesnak a oregano. Opečenú zeleninu dochutíme soľou, čiernym korením, petržlenovou vňaťou a balzamovým octom. Mäsové krokety podávame so zeleninou.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na hovadzi hrniec s maslovým kelom. Skvelý zážitok zaručený!
