Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Kolienka so syrovou omáčkou a klobáskou

Ingredience

50 g
hladkej múky
50 g
masla
700 g
smotany na šľahanie
3
bobkové listy
10 guľôčok
celého nového korenia
5 g
soli
½ ČL
mletého čierneho korenia
½ ČL
muškátového orecha
600 g
cestovín (malé kolienka / makaróny / vrtuľky)
300 g
čedaru
500 g
čerstvej klobásy
2
jarné cibuľky

Postup

Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a orestujeme. Zalejeme smotanou na šľahanie, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ, čierne korenie a muškátový orech. Za stáleho miešania privedieme k varu.

Cestoviny uvaríme do mäkka a pridáme do bešamelu. Pridáme čedar, necháme rozpustiť a vmiešame.

Klobásu upečieme na panvičke a rozkrájame na vrch cestovín. Posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Ohodnotiť recept

Kategórie