Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

KURA V PARMEZÁNE

Ingredience

4 ks/cca 680 g
kuracích pŕs
soľ
olej na vyprážanie Premium
270 g
nastrúhanej mozzarelly Tradičná kvalita
70 g
parmezánu
nasekaná pažítka
Trojobal:
225 g
hladkej múky Dobrá cena
18 g
morskej soli
4
vajcia Premium
275 g
panko strúhanky
čierne korenie Dobrá cena
Omáčka:
3 - 4 plátky
slaniny Mamičkine dobroty
40 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
2 ks
čerstvého thajského čili
2 g
červeného korenia
5
strúčikov cesnaku ZELOVOC
800 g
pretlaku z paradajok doppio
soľ
čierne korenie Dobrá cena
cukor
62 g
parmezánu

Postup

Pripravíme si omáčku. Slaninu alebo pancettu nakrájame na cca 1,25 cm kúsky a vložíme ich do studenej stredne veľkej panvice. Rozohrejeme na strednom plameni a pridáme olivový olej. Často miešame. Keď začne byť chrumkavá, pridáme čili, červené korenie a cesnak. Restujeme na strednom plameni, kým zmes nezačne voňať a prísady nie sú opečené. Všetky tvrdé kúsky vyberieme na krájaciu dosku a na panvici necháme iba olej. Intenzitu plameňa znížime na slabú. Slaninovú zmes pokrájame na drobné kúsky a vrátime na panvicu. Zvýšime plameň a pridáme paradajky. Podľa chuti dochutíme korením a soľou a primiešame štipku cukru. Pridáme zviazaný tymian, parmezán a miešame, aby vznikla omáčka. Za stáleho miešania necháme omáčku variť 15 minút. Vlejeme do misy a prípadne vyberieme tymian. Kým sa omáčka varí, pripravíme kura. Prsia opatrne vodorovne prerežeme a kúsok necháme ako spoj, aby vznikol akýsi “motýľ”. Na roztvorené kuracie prsia položíme potravinársku fóliu a vyklepeme ich na približne 1,25 cm hrúbku. Jemne osolíme. Kura obalíme v múke, potom vo vajci a na koniec v panko strúhanke.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

BAZALKOVÉ PESTO SO ŠPAGETAMI
avatar

Dominika varí: BAZALKOVÉ PESTO SO ŠPAGETAMI

Prejsť na recept