Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

MUSAKA

Ingredience

2
väčšie baklažány
500 g
bravčového a hovädzieho mletého mäsa
1
veľká červená cibuľa
4
strúčiky cesnaku Zelovoc
1
plechovka lúpaných rajčín Tradičná kvalita
1 ČL
mletej červenej papriky
150 g
mozzarelly COOP Premium
1
citrón Zelovoc
čerstvý tymian
olivový olej Tradičná kvalita
soľ
čierne korenie Dobrá cena
bylinky na dozdobenie

Postup

Väčšie baklažány prekrojíme na polovicu pozdĺžne a dužinovú časť narežeme na mriežku. Osolíme a necháme baklažány pustiť šťavu. Medzitým si nakrájame cibuľu na jemno, pražíme na oleji, pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku. Do základu pridáme mleté mäso, zatiahneme a prilejeme plechovku lúpaných rajčín. Ak je to potrebné, pridáme ešte trocha vody a dusíme zakryté pokrievkou. V čase, keď  sa nám baklažán „spotil“ utrieme ho papierovou utierkou. Posypeme čiernym korením a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C narezanou časťou dolu na papier na pečenie. Pečieme približne 20 minút. Po upečení prikryjeme alobalom a necháme podusiť na linke.

Následne vidličkou alebo lyžicou vydlabeme baklažány, aby nám zostala neporušená šupka. Zmes z baklažánu pridáme do panvice k mäsu. Poriadne premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a čerstvým tymianom na záver.
Baklažánové šupy plníme zmesou, na záver posypeme mozzarellou a dáme zapiecť na 200 °C približne 5 – 7 minút.

Servírujeme s ochutenými bylinkami alebo šalátom.

Recept → MUSAKA

Ohodnotiť recept