Uložiť
Porcie 4
Príprava
70 min.
Náročnosť
Cena

NÁKYP Z TOFU S KARAMELIZOVANÝMI HRUŠKAMI

Ingredience

200 g
guľatozrnnej ryže Tradičná kvalita
700 - 800 m
mandľového mlieka
1 bal.
naturálneho tofu
90 g
trstinový cukor Coop Premium (do nákypu)
30 g
trstinový cukor Coop Premium (do hrušiek)
1/4 ČL
vanilkovej esencie
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
90 g
hrozienok
2
hrušky
4
klinčeky
50 ml
vody

Postup

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 °C približne 40 - 50 minút.

Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.

Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: PEČENÉ KURČA S PLNKOU Z VLAŠSKÝCH ORECHOV

Prejsť na recept