NÁKYP Z TOFU S KARAMELIZOVANÝMI HRUŠKAMI
Ingredience
200 g
guľatozrnnej ryže Tradičná kvalita
700 - 800 m
mandľového mlieka
1 bal.
naturálneho tofu
90 g
trstinový cukor Coop Premium (do nákypu)
30 g
trstinový cukor Coop Premium (do hrušiek)
1/4 ČL
vanilkovej esencie
1 ČL
mletej škorice Dobrá cena
90 g
hrozienok
2
hrušky
4
klinčeky
50 ml
vody
Postup
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Tofu rozmixujeme so 60 ml mlieka a s cukrom. Do uvarenej ryže primiešame tofu zmes, hrozienka, vanilku a škoricu. Cesto vylejeme do vymastenej zapekacej misky alebo tortovej formy. Vrch poprášime trstinovým cukrom a pečieme pri 175 °C približne 40 - 50 minút.
Upečený nákyp necháme vychladnúť. Za ten čas ošúpeme a nakrájame hrušky na malé kocky. V hrnci roztopíme cukor v troche vody na sirup, pridáme hrušky, škoricu a klinčeky. Povaríme a necháme skaramelizovať.
Nákyp nakrájame a podávame s horúcimi hruškami a sirupom.
![Recept → NÁKYP Z TOFU S KARAMELIZOVANÝMI HRUŠKAMI Recept → NÁKYP Z TOFU S KARAMELIZOVANÝMI HRUŠKAMI](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/527/nakyp-z-tofu-s-karamelizovanymi-hruskami.jpg?v=1698747476)
Kategórie
Vyskúšajte tiež
![PEČENÉ KURČA S PLNKOU Z VLAŠSKÝCH ORECHOV](https://www.netradicnerecepty.sk/image-list/528/pecene-kurca-s-plnkou-z-vlasskych-orechov.jpg?v=1698747522)