Uložiť
Porcie 6
Príprava
300 min.
Náročnosť
Cena

Nedeľný slepačí vývar

Ingredience

1,5 kg
sliepky
5
mrkiev ZELOVOC
2
petržleny ZELOVOC
1
zeler
1
kaleráb
2
cibule ZELOVOC
3 litre
studenej vody
celé čierne korenie Dobrá cena
soľ
petržlenová vňať ZELOVOC

Postup

Zeleninu očistíme, sliepku umyjeme. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a necháme zovrieť. Hneď ako vývar začne vrieť, pozbierame penu, stlmíme oheň a ochutíme soľou a korením. Pomaly varíme 4 hodiny. Po uvarení vyberieme zeleninu spolu so sliepkou a vývar precedíme. Zeleninu a mäso nakrájame, rozdelíme do tanierov a zalejeme vývarom. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Recept → Nedeľný slepačí vývar

Ohodnotiť recept