Uložiť
Porcie 10
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

Perníkový koláč s džemom a čokoládou

Ingredience

100 g
kryštálového cukru
0,2 l
vody
6
vajec
300 g
práškového cukru
0,1 l
oleja
300 g
hladkej múky
prášok do perníka
slivkový lekvár
150 g
horkej čokolády
150 ml
šľahačky na šľahanie

Postup

Z kryštálového cukru spravíme na panvici karamel, zalejeme vodou a necháme vychladnúť.

Práškový cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme olej a studený karamel. Do zmesi pridáme hladkú múku, prášok do perníka a sneh vyšľahaný z bielkov. Takto zmiešané cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme v rúre na 175 °C.

Ohodnotiť recept