Uložiť
Porcie 6
Príprava
1200 min.
Náročnosť
Cena

PHO HUSPENINA A CHIPS Z BRAVČOVEJ KOŽE

Ingredience

1
bravčová paprčka
1 kg
bravčovej kože
1
bravčové koleno
4
väčšie cibule Zelovoc
1
čerstvý zázvor (veľkosť palca)
1 zväzok
čerstvého koriandra
1
čili paprička
3
strúčiky cesnaku Zelovoc
Koreniny podľa chuti:
čierne korenie Dobrá cena
badián celý
škorica celá Dobrá cena
škorica celá Dobrá cena
semienka koriandra
semienka fenikla
klinčeky celé
čierny sezam
Na dochutenie:
ryžový ocot
soľ
Chips z bravčovej kože:
300 g
bravčovej kože
500 ml
slnečnicového/repkového oleja Premium
soľ
korenie Dobrá cena
údená červená paprika (prípadne obľúbená koreniaca zmes na posypanie vysmaženej kože)

Postup

Do hrnca dáme kože, paprčku, cesnak a koleno.

Cibuľu, koreniny a zázvor upečieme na panvici do hneda a pridáme k mäsu. Zalejeme vodou a varíme minimálne 10 hodín. Namiesto soli môžeme pridať aj 1dl sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky.
Na konci varenia ochutnáme a v prípade, že nie je potrebné vývar viac dochucovať, zalejeme (cez sitko) v miske obraté koleno vývarom, zakryjeme fóliou a necháme cez noc vychladnúť v chlade. Huspenina by mala mať výrazne pružnú konzistenciu.

 

Pri servírovaní môžeme huspeninu vyklopiť na tanier a následne na vrch nasypať na jemno nakrájanú cibuľu s koriandrom, na jemno nakrájať čili, sezamové semiačka, lístky koriandru a jemne preliať ryžovým octom kvôli kyslosti.

 

Uvarenú kožu z huspeniny (alebo varíme kožu zvlášť do mäkka, až sa začne až rozpadať) opatrne zbavíme tuku na vnútornej strane. Dáme sušiť do sušičky alebo rúry vyhriatej na cca 70 °C na niekoľko hodín, kým nie je koža úplne tvrdá.

Takto pripravenú kožu si nalámeme na menšie kúsky a vysmážame v oleji rozohriatom na 180 °C niekoľko sekúnd, kým sa z kože nestane krásne veľký, chrumkavý chips.

Vyberieme odkvapkať na servítku, osolíme a okoreníme. Ihneď podávame.

Recept → PHO HUSPENINA A CHIPS Z BRAVČOVEJ KOŽE

Ohodnotiť recept