Uložiť
Porcie 4
Príprava
40 min.
Náročnosť
Cena

Pikantné kuracie krídla

Ingredience

1,5 kg
kuracích krídel
horčica Mamičkine dobroty
60 ml
jablčného octu
60 ml
pomarančovej šťavy
120 ml
medu Mamičkine dobroty
60 ml
sójovej omáčky
4
strúčiky cesnaku ZELOVOC
olej Coop PREMIUM
mleté čili podľa chuti

Postup

Krídelká umyjeme, podľa potreby očistíme a odsekneme konce. Na marinádu zmiešame horčicu, ocot, šťavu, med, sójovú omáčku, olej a prelisujeme aj olúpený cesnak. Na záver prisypeme čili podľa toho, aké pikantné krídelká chceme mať. Marinádu nalejeme na mäso, dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili a prikryté dáme na 3 hodiny do chladničky. Pripravené krídelká poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C asi na 30 minút. Počas pečenia ich ešte podlievame marinádou. Servírujeme s čerstvým zeleninovým šalátom a podľa chuti aj s hranolčekmi.
Recept → Pikantné kuracie krídla

Ohodnotiť recept