Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

SEDLIACKA CIBUĽOVÁ POLIEVKA S PARMEZÁNOVÝM CHIPSOM

Ingredience

800 g
bravčového bôčika
200 g
mrkvy Zelovoc
200 g
stopkového zeleru
300 g
zemiakov Zelovoc
5
veľkých cibúľ Zelovoc
5
strúčikov cesnaku Zelovoc
100 g
bravčovej masti
500 ml
bieleho vína Tradičná kvalita
200 g
syra parmezánového typu
vývar z bravčového bôčika
kryštálový cukor
soľ
čierne mleté korenie Dobrá cena
bobkový list Dobrá cena
čerstvý tymian
parmezán

Postup

Bôčik umyjeme, vložíme do hrnca a uvaríme domäkka v osolenej vode. Bôčik vyberieme a vývar si odložíme.

Očistenú cibuľu nakrájame na pásiky a vložíme do hrnca s rozpálenou masťou. Cibuľu restujeme do hneda. Pridáme najemno nasekaný cesnak a lístky čerstvého tymianu. Pridáme mrkvu nakrájanú na kocky, stopkový zeler taktiež nakrájaný na kocky a zemiaky nakrájané na kocky. Pridáme bobkový list. Zalejeme bielym vínom a necháme poriadne zovrieť. Pridáme vývar a bôčik varíme cca 20 minút. Dochutíme soľou, korením a cukrom.

Parmezán nastrúhame na jemno a v súvislej vrstve rozsypeme na papier na pečenie. Pečieme 10 minút bez ventilátora na 200 °C.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: CIBUĽOVÝ CHLIEB S CIBUĽOVOU NÁTIERKOU

Prejsť na recept