Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

Sladké rebarborové poháre s bielou čokoládou

Ingredience

4 plátky
želatíny
350 g
rebarbory
200 ml
jahodového džúsu
110 g
krupicového cukru
1
vanilkový struk
75 g
bielej čokolády
2
žĺtky vajec Coop PREMIUM
75 g
bieleho jogurtu Dobrá cena
100 ml
šľahačkovej smotany Mamičkine dobroty
lístky mäty
30 g
mandľových lupienkov

Postup

2 plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. 150 g rebarbory očistíme, olúpeme a nakrájame na kúsky. Rebarboru, 150 ml džúsu a 50 g cukru povaríme asi 7 minút, až kým sa rebarbora nerozvarí. Hrniec stiahneme z ohňa. Rebarboru rozmixujeme, vmiešame do nej vyžmýkanú želatínu a všetko necháme vychladnúť. Medzitým si opäť dáme do studenej vody napučať zvyšné 2 plátky želatíny. 200 g rebarbory očistíme, nakrájame na kúsky. V hrnci skaramelizujeme 40 g cukru, pridáme 50 ml džúsu, rebarboru, vyškrabanú dreň z vanilkového struku a povaríme 5 minút. Opäť rozmixujeme, v zmesi rozpustíme vyžmýkanú želatínu a necháme vychladnúť. Mafinový plech prikryjeme utierkou a 4 poháre s objemom 250 ml postavíme našikmo do 4 jamiek v plechu. Prvé pyré rozdelíme do pohárov a aj s plechom dáme na 2 hodiny do chladničky. Bielu čokoládu rozpustíme. Žĺtky s 20 g cukru vyšľaháme vo vodnom kúpeli, potom do nich primiešame čokoládu, rozmixované pyré s vanilkou a jogurt. Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do krému. Poháre postavíme rovno na podnos, rozdelíme na ne čokoládový krém a dáme na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypeme opečenými mandľovými lupienkami a ozdobíme lístkami mäty.
Recept → Sladké rebarborové poháre s bielou čokoládou

Ohodnotiť recept