Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Špargľa s maslovými zemiakmi, strateným vajcom a holandskou omáčkou

Ingredience

1 kg
zelenej špargle
1 kg
zemiakov
100 g
masla
4
vajcia na pošírovanie
3 PL
octu
25 0g
masla
4
žĺtky
1
ČL nahrubo rozdrveného bieleho korenia
2
PL bieleho vínneho octu
2
PL vody
šťava z ½ citróna
2
bobkové listy
1
ČL soľ

Postup

Špargľu vložíme do vriacej vody a varíme cca 5 minút. Vyberieme a prudko ochladíme. Takto pripravenú špargľu opečieme na masle.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode a ocedíme, zmiešame s maslom.

Vodu privedieme do varu, pridáme ocot a vodu rozvírime. Pomocou naberačky vložíme rozbité vajce, ktoré varíme cca 3 minúty.

K varu privedieme vodu s vinným octom, korením a bobkovým listom, znížime plameň a tekutinu zredukujeme približne o jednu tretinu. Necháme vychladnúť. Vychladenú tekutinu scedíme, pridáme žĺtka a vyšľaháme.

Pripravíme si hrniec s vodou na vodný kúpeľ, vložíme misu s vyšľahanou zmesou a opäť šľaháme približne 5 minút, kým nebude vláčna, lesklá a hladká. Misu dáme dole a pomaly do nej prilievame rozpustené maslo. Šľaháme, kým nie je omáčka hustá.

Nakoniec pridáme soľ a citrónovú šťavu.

Ohodnotiť recept

Kategórie