Uložiť
Porcie 4
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

ŠPARGĽOVÝ KRÉM S POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM

Ingredience

4
vajcia Mamičkine dobroty
500 g
bielej špargle
200 g
zelenej špargle
500 g
zemiakov ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
4
cesnaky ZELOVOC
50 g
kryštálového cukru
1
limeta
3 PL
octu Dobrá cena
3
bobkové listy Dobrá cena
1
jarná cibuľka
0,2 l
bieleho vína
0,2 l
zeleninového vývaru
0,4 l
smotany 33% Mamičkine dobroty
0,05 l
oleja Coop PREMIUM
čierne mleté korenie Dobrá cena
soľ

Postup

V hrnci si zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a restujeme do zlatej farby. Pridáme očistenú bielu špargľu nakrájanú na kocky a očistené zemiaky tiež nakrájané na kocky. Restujeme, až kým sa špargľa a zemiaky trochu neopečú. Pridáme bobkový list, soľ a mleté čierne korenie. Pridáme cukor a karamelizujeme. Zalejeme vínom, privedieme k varu a chvíľu varíme, kým sa nevyparí alkohol. Ďalej prilejeme vývar, varíme na miernom ohni, pokiaľ sa zelenina nerozvarí. Na záver pridáme smotanu na šľahanie a varíme ďalších 15 minút.

Polievku odstavíme, rozmixujeme do hladka a dochutíme.

Zelenú špargľu očistíme a nakrájame na cca 3 cm valčeky. Osolenú vodu privedieme k varu, vložíme špargľu a varíme cca 1 - 2 minúty. Vyberieme a prudko ochladíme.

Vodu s octom a soľou privedieme k varu a stíšime oheň. Vytvoríme vír a pomocou naberačky opatrne vložíme rozbité vajce. Varíme cca 5 - 6 minút podľa potreby, aby bolo vajce v strede tekuté. Vajce vyberieme a vložíme do studenej vody.

Na záver do taniera naberieme polievku, vložíme vajce a zelenú špargľu a na tenko nakrájanú jarnú cibuľu.

Recept → ŠPARGĽOVÝ KRÉM S POŠÍROVANÝM VAJÍČKOM

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

VEGÁNSKY ŠPARGĽOVÝ QUICHE
avatar

Dominika varí: VEGÁNSKY ŠPARGĽOVÝ QUICHE

Prejsť na recept