Uložiť
Porcie 6
Príprava
85 min.
Náročnosť
Cena

TEKVICOVO-ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA SO ŠPENÁTOM

Ingredience

400 g
maslovej tekvice
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
2 ČL
opraženej rasce
300 g
šošovice Tradičná kvalita
2 l
zeleninového vývaru
80 g
krúp
200 g
baby špenátu
1/2
citróna ZELOVOC
6 PL
bieleho jogurtu Dobrá cena

Postup

Rúru predhrejeme na 220 °C. Tekvicu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pečieme 25 - 30 minút. Polovicu tekvice presunieme z plechu do hrnca, pridáme šošovicu a zalejeme 1,5 l vývaru. Privedieme k varu a varíme 40 minút. Na posledných 10 minút pridáme krúpy. Vareškou rozdrvíme v polievke časť upečenej tekvice. Pridáme špenát, citrónovú kôru aj šťavu, ďalší vývar podľa potreby aj zostávajúcu tekvicu. Podávame s kopčekom bieleho jogurtu a opraženou rascou.
Recept → TEKVICOVO-ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA SO ŠPENÁTOM

Ohodnotiť recept

Kategórie