TEKVICOVO-ŠOŠOVICOVÁ POLIEVKA SO ŠPENÁTOM
Ingredience
400 g
maslovej tekvice
2 PL
olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
2 ČL
opraženej rasce
300 g
šošovice
2 l
zeleninového vývaru
80 g
krúp
200 g
baby špenátu
1/2
citrónu
6 PL
bieleho jogurtu
Postup
Rúru predhrejeme na 220 °C.
Tekvicu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pečieme 25 - 30 minút.
Polovicu tekvice presunieme z plechu do hrnca, pridáme šošovicu a zalejeme 1,5 l vývaru. Privedieme k varu a varíme 40 minút. Na posledných 10 minút pridáme krúpy. Vareškou rozdrvíme v polievke časť upečenej tekvice. Pridáme špenát, citrónovú kôru aj šťavu, ďalší vývar podľa potreby aj zostávajúcu tekvicu.
Podávame s kopčekom bieleho jogurtu a opraženou rascou.
Tekvicu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a pečieme 25 - 30 minút.
Polovicu tekvice presunieme z plechu do hrnca, pridáme šošovicu a zalejeme 1,5 l vývaru. Privedieme k varu a varíme 40 minút. Na posledných 10 minút pridáme krúpy. Vareškou rozdrvíme v polievke časť upečenej tekvice. Pridáme špenát, citrónovú kôru aj šťavu, ďalší vývar podľa potreby aj zostávajúcu tekvicu.
Podávame s kopčekom bieleho jogurtu a opraženou rascou.
