Uložiť
Porcie 35
Príprava
192 min.
Náročnosť
Cena

TORTIČKY S PRALINKOVÝM KRÉMOM

Ingredience

100 g
tmavej čokolády 70%
20 g
masla
150 ml
smotany na šľahanie
2
vajcia
2 PL
horúcej vody
100 g
hnedého cukru
100 g
hladkej pšeničnej múky
100 g
kukuričného škrobu
200 g
vlašských orechov
1 PL
pomarančového likéru
2 ČL
kakaa

Postup

Čokoládu polámeme na kúsky a spolu s maslom a smotanou prevaríme. Vylejeme do misky a dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky.

Rúru rozohrejeme na 180 °C.

V miske 1 minútu šľaháme ručným šľahačom vajcia s horúcou vodou. Pridáme cukor a šľaháme ďalšie 2 minúty. Nakoniec primiešame múku a kukuričný škrob a krátko prešľaháme. Malou lyžičkou naberáme na plech vystlaný papierom na pečenie malé kúsky cesta a vytvarujeme kolieska. Na polovicu koliesok dáme orech a pečieme 12 minút. Necháme vychladnúť.

Zvyšok orechov posekáme a pridáme do vychladenej vyšľahanej zmesi. Kolieska bez orecha potrieme krémom a prikryjeme kolieskom s orechom a poprášime kakaom.

Ohodnotiť recept

Kategórie