VAJCE BENEDIKT
Ingredience
8
vajec Mamičkine dobroty
soľ
1 l
vody
4 PL
octu Dobrá cena
4
plátky šunky od kosti
4
kaizerky
pažítka
čierne korenie Dobrá cena
Holandská omáčka:
200 ml
bieleho vína Tradičná kvalita
½ ČL
bieleho korenia
11 g
cukru
10 g
vínneho octu Dobrá cena
3 g
soľ
4
bobkové listy Dobrá cena
6
žĺtkov Mamičkine dobroty
200 g
masla Tradičná kvalita
20 g
horčice Tradičná kvalita
70 g
majonézy Mamičkine dobroty
Postup
Stratené vajcia:
Vodu osolíme a privedieme k varu. Stiahneme oheň, aby voda jemne bublala. Pridáme ocot a metličkou vytvoríme vír. Vajce rozbijeme do naberačky a jemne vpustíme do vody. Varíme do mäkka.
Holandská omáčka:
Do hrnca vložíme víno, biele korenie, cukor, vinný ocot, soľ a bobkový list. Všetko spolu prevaríme a zredukujeme cca o tretinu. Precedíme a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame vinný základ so žĺtkami a na parnom kúpeli šľaháme, pokiaľ sa nevytvorí súvislá hladká krémová pena. Pozor, vajcia sa nesmú zraziť! Stiahneme z parného kúpeľa a pridáme vychladené prepálené maslo, majonézu a horčicu.
Podávame na opečenej kaizerke s kvalitnou šunkou.
![Recept → VAJCE BENEDIKT Recept → VAJCE BENEDIKT](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/540/vajce-benedikt.jpg?v=1687814228)
Kategórie
Vyskúšajte tiež
![DOMÁCA GRANOLA S JOGURTOM A OVOCÍM](https://www.netradicnerecepty.sk/image-list/539/domaca-granola-s-jogurtom-a-ovocim.jpg?v=1687814212)