Uložiť
Porcie 4
Príprava
30 min.
Náročnosť
Cena

VAJCE BENEDIKT

Ingredience

8
vajec Mamičkine dobroty
soľ
1 l
vody
4 PL
octu Dobrá cena
4
plátky šunky od kosti
4
kaizerky
pažítka
čierne korenie Dobrá cena
Holandská omáčka:
200 ml
bieleho vína Tradičná kvalita
½ ČL
bieleho korenia
11 g
cukru
10 g
vínneho octu Dobrá cena
3 g
soľ
4
bobkové listy Dobrá cena
6
žĺtkov Mamičkine dobroty
200 g
masla Tradičná kvalita
20 g
horčice Tradičná kvalita
70 g
majonézy Mamičkine dobroty

Postup

Stratené vajcia: Vodu osolíme a privedieme k varu. Stiahneme oheň, aby voda jemne bublala. Pridáme ocot a metličkou vytvoríme vír. Vajce rozbijeme do naberačky a jemne vpustíme do vody. Varíme do mäkka. Holandská omáčka: Do hrnca vložíme víno, biele korenie, cukor, vinný ocot, soľ a bobkový list. Všetko spolu prevaríme a zredukujeme cca o tretinu. Precedíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame vinný základ so žĺtkami a na parnom kúpeli šľaháme, pokiaľ sa nevytvorí súvislá hladká krémová pena. Pozor, vajcia sa nesmú zraziť! Stiahneme z parného kúpeľa a pridáme vychladené prepálené maslo, majonézu a horčicu. Podávame na opečenej kaizerke s kvalitnou šunkou.
Recept → VAJCE BENEDIKT

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

DOMÁCA GRANOLA S JOGURTOM A OVOCÍM
avatar

Dominika varí: DOMÁCA GRANOLA S JOGURTOM A OVOCÍM

Prejsť na recept