VEGAN BOWLS
Ingredience
šálka baby špenátu
1/2 šálky
nasekaných mandlí so šupkou
šálka quinoi
1
cvikla
1 šálka
mrkvy ZELOVOC
1 šálka
cherry paradajok ZELOVOC
1
avokádo
1 šálka
červenej cibule
Dresing:
3 PL
tahini
1 ČL
miso pasty
3 PL
javorového sirupu
1
citrón ZELOVOC
1 ČL
kurkumy
1 ČL
cesnakového prášku
soľ
korenie Dobrá cena
podľa potreby
voda
Postup
Vo vode si uvaríme quinou spôsobom ako ryžu v pomere 1:2.
Nakrájame na kocky mrkvu, cviklu a cibuľu a na pláty avokádo.
Vyrobíme si dresing: zmiešame tahini, miso mastu, javorový sirup, šťavu z citrónu, kurkumu, cesnakový prášok, soľ korenie, vodu.
Nakrájanú zeleninu poukladáme do misky, pridáme mandle a baby špenát. Dresingom zalejeme.