Veľkonočná hrudka
Ingredience
Postup
Vajcia rozmiešame s mliekom, pridáme trochu nakrájaných byliniek (pažítka, petržlenová vňať) a soľ. Zmes dáme do misy a varíme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania, kým sa neoddelí tekutina. Potom vylejeme do utierky /gázy/, zaviažeme a zavesíme, aby mohla tekutina odtiecť. Po vychladnutí môžeme ešte trochu vyžmýkať a nechať ďalej stekať do druhého dňa. Skladujeme v chladničke a môžeme krájať na plátky.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami. Skvelý zážitok zaručený!
