Vianočka s jahodami a mascarpone
Ingredience
40 g
Mlieko plnotučné 3,5 % Mamičkine dobroty
80 g
žĺtka Vajcia Mamičkine dobroty
80 g
vody COOP Pramenitá voda nesýtená 1,5 l Dobrá cena
6 g
instantného droždia
310 g
hladkej múky Dobrá cena
6 g
soli
30 g
práškového cukru
50 g
masla Tradičná kvalita
300 g
mascarpone
80 g
cukor kryštálový
1 ks
vanilkový lusk čerstvý
200 g
jahody čerstvé
Mäta 1 steblo
Postup
Do misky nalejeme mlieko, žĺtka a vodu a všetko spolu premiešame. Pridáme cukor, múku a soľ. Zo zmesi vymiesime hladké cesto, do ktorého pomaly zapracujeme maslo. Z tejto hmoty vytvarujeme 3 rovnako dlhé valčeky, ktoré postupne navzájom prepletáme ako vrkoč.
Takto vytvarované cesto vložíme do vymastenej formy a pečieme v trúbe cca 25 minút na 170 °C. Po vytiahnutí upečené pečivo potrieme maslom.
Mascarpone zmiešame s nasekanými jahodami, cukrom, mätou a vnútrom z jednej čerstvej vanilky. Výslednú zmes natrieme na krajec vianočky a podávame.
Takto vytvarované cesto vložíme do vymastenej formy a pečieme v trúbe cca 25 minút na 170 °C. Po vytiahnutí upečené pečivo potrieme maslom.
Mascarpone zmiešame s nasekanými jahodami, cukrom, mätou a vnútrom z jednej čerstvej vanilky. Výslednú zmes natrieme na krajec vianočky a podávame.
