Uložiť
Porcie 4
Príprava
35 min.
Náročnosť
Cena

Vyprážaný teľací rezeň

Ingredience

400 g
teľacieho mäsa zo stehna
soľ
3
vajcia
približne 150 g
hladkej múky
olej (na vyprážanie)
20 g
masla
1
citrón

Postup

Mäso umyjeme, usušíme a odblaníme. Potom ho nakrájame na rezne, naklepeme a jemne osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené mäso máme pripravené na vyprážanie.

Vajcia rozšľaháme a osolíme. Pripravené rezne obalíme najprv v múke a potom v rozšľahaných vajciach. Pomaly ich vypražíme na horúcom oleji z oboch strán. Počas vyprážania môžeme pre chuť pridať kúsok masla (stačí malý).

Pred podávaním rezne pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme štvrtinkami dobre umytého citróna.

Ohodnotiť recept