Uložiť
Porcie 4
Príprava
35 min.
Náročnosť
Cena

Vyprážaný teľací rezeň

Ingredience

400 g
teľacieho mäsa zo stehna
soľ
3
vajcia Mamičkine dobroty
približne 150 g
hladkej múky Dobrá cena
olej (na vyprážanie) Coop PREMIUM
20 g
masla Tradičná kvalita
1
citrón ZELOVOC

Postup

Mäso umyjeme, usušíme a odblaníme. Potom ho nakrájame na rezne, naklepeme a jemne osolíme a okoreníme z oboch strán. Takto pripravené mäso máme pripravené na vyprážanie. Vajcia rozšľaháme a osolíme. Pripravené rezne obalíme najprv v múke a potom v rozšľahaných vajciach. Pomaly ich vypražíme na horúcom oleji z oboch strán. Počas vyprážania môžeme pre chuť pridať kúsok masla (stačí malý). Pred podávaním rezne pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme štvrtinkami dobre umytého citróna.

 

Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na cícerová krém s kozím syrom. Skvelý zážitok zaručený!

Recept → Vyprážaný teľací rezeň

Ohodnotiť recept