Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

CHILI SIN CARNE

Ingredience

200 g
červenej fazule z konzervy Tradičná kvalita
100 g
červenej čili fazule z konzervy Tradičná kvalita
1
červená cibuľka
3 strúčiky
cesnaku
2
mrkvy
2
červené papriky
konzerva kukurice COOP Premium
konzerva lúpaných rajčín Tradičná kvalita
50 g
koncentrovaného rajčinového pretlaku Dobrá cena
500 ml
zeleninového vývaru
10 g
horkej čokolády COOP Premium
limetková šťava
údená paprika
oregano
soľ
čili
čerstvý koriander
jazmínová ryža

Postup

Na panvici s lyžicou oleja opekáme nadrobno nasekanú cibuľu. Po 5 – 10 minútach pridáme nasekaný cesnak. Pridáme na malé kocky nasekanú papriku a mrkvu. Pridáme všetko korenie. Dobre premiešame a krátko opekáme. Pridáme rajčiny so šťavou, pretlak, vývar, čokoládu a povaríme. Pridáme fazuľu a kukuricu a varíme ďalších 40 minút.

Zatiaľ si spravíme jazmínovú ryžu, ktorá sa varí cca 13 minút, scedíme a dáme nabok.

Na záver zmes dosolíme (prípadne pridáme cukor) a dochutíme šťavou z limetky.

Podávame s ryžou a čerstvými lístkami koriandru.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: HOVÄDZIE MÄSOVÉ GUĽKY V PARADAJKOVEJ KARÍ OMÁČKE, DOMÁCE PARENÉ KNEDLIČKY

Prejsť na recept