Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

HOVÄDZIE MÄSOVÉ GUĽKY V PARADAJKOVEJ KARÍ OMÁČKE, DOMÁCE PARENÉ KNEDLIČKY

Ingredience

800 g
hovädzieho mletého mäsa
100 g
žltej cibule ZELOVOC
2 g
čerstvého koriandra
mletá rímska rasca
20 g
karí pasty
1
koncentrovaného rajčinového pretlaku Dobrá cena
3
limetkové listy
2
citrónové trávy
1 PL
cukru
1
limetková šťava
10 g
zázvoru
10 g
cesnaku ZELOVOC
1
žltá cibuľa ZELOVOC
2 g
čerstvého koriandra
1 PL
fish sauce
500 g
polohrubej múky Dobrá cena
10 g
sušeného droždia Tradičná kvalita
275 ml
teplej vody
1,5 ČL
soli
1
vajce Mamičkine dobroty
2 ČL
kryštálového cukru
olej Coop PREMIUM

Postup

Mäso: Mäso a ostatné suroviny zmiešame a dochutíme soľou a korením. Vytvarujeme malé guľky. Na panvičke opečieme. Karí: Cibuľu, cesnak, koriander, limetkové listy, citrónovú trávu a zázvor zarestujeme. Pridáme karí pastu a paradajkový pretlak a podlejeme vodou. Privedieme k varu. Stiahneme z ohňa a rozmixujeme. Precedíme cez sito. Precedenú omáčku dáme naspäť do hrnca a vložíme guľky. Povaríme 15 minút. Dochutíme soľou, korením, cukrom, limetkovou šťavou a fish sauce. Knedle: Múku preosejeme, pridáme droždie, cukor, vodu, vajce a soľ. Cesto ma byť stredne tuhé, vláčne. Vytvarujeme rovnaké knedličky. Pripravíme si parák. Na vrch vložíme knedle. Paríme 18 minút. Na záver potrieme olejom, aby knedľa neobschla.
Recept → HOVÄDZIE MÄSOVÉ GUĽKY V PARADAJKOVEJ KARÍ OMÁČKE, DOMÁCE PARENÉ KNEDLIČKY

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

CHILI SIN CARNE
avatar

Dominika varí: CHILI SIN CARNE

Prejsť na recept