Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

HOVÄDZIE MÄSOVÉ GUĽKY V PARADAJKOVEJ KARÍ OMÁČKE, DOMÁCE PARENÉ KNEDLIČKY

Ingredience

800 g
hovädzieho mletého mäsa
100 g
žltej cibule
2 g
čerstvého koriandra
mletá rímska rasca
20 g
karí pasty
1
koncentrovaného rajčinového pretlaku Dobrá cena
3
limetkové listy
2
citrónové trávy
1 PL
cukru
1
limetková šťava
10 g
zázvoru
10 g
cesnaku
1
žltá cibuľa Zelovoc
2 g
čerstvého koriandra
1 PL
fish sauce
500 g
polohrubej múky Dobrá cena
10 g
sušeného droždia
275 ml
teplej vody
1,5 ČL
soli
1
vajce Mamičkine dobroty
2 ČL
kryštálového cukru
olej

Postup

Mäso:
Mäso a ostatné suroviny zmiešame a dochutíme soľou a korením. Vytvarujeme malé guľky. Na panvičke opečieme.

Karí:
Cibuľu, cesnak, koriander, limetkové listy, citrónovú trávu a zázvor zarestujeme. Pridáme karí pastu a paradajkový pretlak a podlejeme vodou. Privedieme k varu. Stiahneme z ohňa a rozmixujeme. Precedíme cez sito. Precedenú omáčku dáme naspäť do hrnca a vložíme guľky. Povaríme 15 minút. Dochutíme soľou, korením, cukrom, limetkovou šťavou a fish sauce.

Knedle:
Múku preosejeme, pridáme droždie, cukor, vodu, vajce a soľ. Cesto ma byť stredne tuhé, vláčne. Vytvarujeme rovnaké knedličky. Pripravíme si parák. Na vrch vložíme knedle. Paríme 18 minút. Na záver potrieme olejom, aby knedľa neobschla.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: CHILI SIN CARNE

Prejsť na recept