CHRUMKAVÝ BRAVČOVÝ REZEŇ, ĽAHKÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REPOU
Ingredience
1 kg
bravčového mäsa
5
vajec Coop PREMIUM
150 g
hladkej múky Dobrá cena
500 g
strúhanky Dobrá cena
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena
1 l
oleja Coop PREMIUM
1 kg
zemiakov ZELOVOC
500 g
farebnej mrkvy
400 g
varenej repy
1 zväzok
jarnej cibuľky
100 g
zeleného hrášku
150 g
kyslej smotany Mamičkine dobroty
150 g
majonézy Mamičkine dobroty
Postup
Bravčové mäso očistíme a nakrájame na cca 100-gramové rezne. Podľa potreby vyklepeme, nasolíme a okoreníme.
V troch nádobách si pripravíme múku, vajce, strúhanku a postupne obaľujeme. Olej zahrejeme na 180 °C a rezne vyprážame dozlatista.
Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Nakrájame na stredné kocky. Mrkvu uvaríme a ihneď vložíme do studenej vody, nakrájame na kocky. Hrášok rozmrazíme. Cviklu nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame s majonézou a kyslou smotanou. Dochutíme soľou a korením.