Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

CHRUMKAVÝ BRAVČOVÝ REZEŇ, ĽAHKÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REPOU

Ingredience

1 kg
bravčového mäsa
5
vajec
150 g
hladkej múky
500 g
strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
1 l
oleja
1 kg
zemiakov
500 g
farebnej mrkvy
400 g
varenej repy
1 zväzok
jarnej cibuľky
100 g
zeleného hrášku
150 g
kyslej smotany
150 g
majonézy

Postup

Bravčové mäso očistíme a nakrájame na cca 100-gramové rezne. Podľa potreby vyklepeme, nasolíme a okoreníme.

V troch nádobách si pripravíme múku, vajce, strúhanku a postupne obaľujeme. Olej zahrejeme na 180 °C a rezne vyprážame dozlatista.

Zemiaky uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Nakrájame na stredné kocky. Mrkvu uvaríme a ihneď vložíme do studenej vody, nakrájame na kocky. Hrášok rozmrazíme. Cviklu nakrájame. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Všetko spolu zmiešame s majonézou a kyslou smotanou. Dochutíme soľou a korením.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA

Prejsť na recept