Uložiť
Porcie 4
Príprava
75 min.
Náročnosť
Cena

VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA

Ingredience

50 g
sušených dubákov
250 g
bio čerstvých šampiňónov
3
zemiaky ZELOVOC
2 struky
cesnaku ZELOVOC
1
menšia cibuľa ZELOVOC
2
bobkové listy Dobrá cena
3 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
7 - 8
sušených sliviek
100 ml
sójovej smotany
1
bio zeleninový bujón
morská soľ
čierne korenie Dobrá cena
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC

Postup

Sušené lesné huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich pol hodiny zmäknúť. Do stredne veľkého hrnca nalejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, sušené slivky, pridáme umyté nakrájané šampiňóny a namočené lesné huby. Všetko spolu 2 - 3 minúty orestujeme. Zalejeme cca litrom vody, pridáme bio zeleninový bujón, bobkové listy, na kocky nakrájané zemiaky, posolíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme rastlinnú smotanu, oheň odstavíme, vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme. Polievku podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou, sušenými jablkami alebo hruškami.
Recept → VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

CHRUMKAVÝ BRAVČOVÝ REZEŇ, ĽAHKÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REPOU
avatar

Dušan varí: CHRUMKAVÝ BRAVČOVÝ REZEŇ, ĽAHKÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REPOU

Prejsť na recept