VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA
Ingredience
50 g
sušených dubákov
250 g
bio čerstvých šampiňónov
3
zemiaky ZELOVOC
2 struky
cesnaku ZELOVOC
1
menšia cibuľa ZELOVOC
2
bobkové listy Dobrá cena
3 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
7 - 8
sušených sliviek
100 ml
sójovej smotany
1
bio zeleninový bujón
morská soľ
čierne korenie Dobrá cena
čerstvá petržlenová vňať ZELOVOC
Postup
Sušené lesné huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich pol hodiny zmäknúť.
Do stredne veľkého hrnca nalejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, sušené slivky, pridáme umyté nakrájané šampiňóny a namočené lesné huby. Všetko spolu 2 - 3 minúty orestujeme. Zalejeme cca litrom vody, pridáme bio zeleninový bujón, bobkové listy, na kocky nakrájané zemiaky, posolíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme rastlinnú smotanu, oheň odstavíme, vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme. Polievku podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou, sušenými jablkami alebo hruškami.
![Recept → VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA Recept → VEGÁNSKA KRÉMOVÁ HUBOVÁ POLIEVKA](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/377/veganska-kremova-hubova-polievka.jpg?v=1698153956)
Vyskúšajte tiež
![CHRUMKAVÝ BRAVČOVÝ REZEŇ, ĽAHKÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S REPOU](https://www.netradicnerecepty.sk/image-list/378/chrumkavy-bravcovy-rezen-lahky-zemiakovy-salat-s-repou.jpg?v=1698153993)