Uložiť
Porcie 4
Príprava
120 min.
Náročnosť
Cena

Domáca paštéta z nevykŕmených kačacích pečienok

Ingredience

100 g
slaniny Dobrá cena
250 g
cibule ZELOVOC
100 g
sladkého ríbezľového vína
50 g
brandy
500 g
nevykŕmených kačacích pečienok
200 g
vajec Coop PREMIUM
15 g
soli
2,5 g
rýchlosoli
1 g
čierneho korenia Dobrá cena
200 g
masla Tradičná kvalita
4
hrušky
150 g
bazového sirupu
1
kváskový chlieb

Postup

Slaninu a cibuľu zarestujeme na panvici, podlejeme vínom a brandy. Necháme veľmi krátko povariť. Precedíme cez sito. Pozor, potrebujeme iba tekutinu! Očistíme si pečienky a dáme ich do mixéra spolu s ostatnými surovinami okrem masla. Prepálené maslo pridávame nakoniec. Dôkladne rozmixovanú zmes precedíme cez sito a naplníme ňou poháriky. Dôkladne zatvorené poháre tepelne upravujeme 90 minút vo varnom kúpeli s teplotou 70 °C. Hrušky očistíme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme teplým bazovým sirupom. Podávame s kváskovým chlebom.
Recept → Domáca paštéta z nevykŕmených kačacích pečienok

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Vegánsky guláš
avatar

Dominika varí: Vegánsky guláš

Prejsť na recept