Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Vegánsky guláš

Ingredience

1
cibuľa
3
zemiaky
1
údený tempeh
2
paradajky
2
papriky
olej
2 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
majoránka
mletá rasca
čili
1,5 l
vody

Postup

Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájaný tempeh a opekáme na miernom plameni. Občasne premiešame.

Pridáme nakrájané paradajky a papriku na malé pásiky alebo kocky, nadrobno nasekaný cesnak, rascu, soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Zamiešame, zalejeme vodou a privedieme k varu.

Popritom si ošúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a pridáme do guláša. Takto varíme ďalších približne 20 minút, kým nám nezmäknú. Na záver podľa potreby ochutíme. Podávame s kváskovým chlebíkom.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: Domáca paštéta z nevykŕmených kačacích pečienok

Prejsť na recept