Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

Domáce pečené slivkové buchty

Ingredience

500 g
polohrubej múky Dobrá cena
12 g
instantného droždia
300 ml
plnotučného mlieka Mamičkine dobroty
3 PL
kryštálového cukru
100 ml
oleja Coop PREMIUM
1
vajce Coop PREMIUM
½ ČL
soli
10
sliviek
250 g
kockového cukru
500 g
práškového cukru
maslo Tradičná kvalita

Postup

Urobíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, cukor, olej, vajce, soľ a kvások. Dolejeme zvyšné mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme 35 - 40 minút kysnúť prikryté utierkou.

Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a začneme z neho vykrajovať kúsky. Na každý jeden dáme polovicu slivky a kocku cukru.
Vytvarujeme do tvaru buchty a otočíme spojom dole. Necháme ešte 15 minút nakysnúť.

Plech vymastíme tukom a dáme do neho všetky buchty. Potrieme ich po vrchu maslom. Pečieme 35 minút v elektrickej rúre rozohriatej na 200 stupňov. Upečené potrieme ešte po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: Slivkové gule

Prejsť na recept