Uložiť
Porcie 8
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

DOMÁCI JABLKOVÝ KOLÁČ S PÍNIOVÝMI ORIEŠKAMI A VANILKOVÝM KRÉMOM

Ingredience

Koláč:
4
jablká Zelovoc
1 hrsť
veľkých zlatých hrozienok
1 hrsť
píniových orechov
1 dl
čerešňového likéru
110 g
masla Tradičná kvalita
300 g
kryštálového cukru
3
vajcia Tradičná kvalita
1 dl
plnotučného mlieka Tradičná kvalita
kôra z jedného citróna Zelovoc
150 g
hladkej múky Dobrá cena
1
prášok do pečiva Tradičná kvalita
trstinový cukor na posypanie COOP Premium
Vanilkový krém:
250 g
mascarpone
1
čerstvá vanilka
100 g
kryštálového cukru
soľ
limetová šťava

Postup

Koláč: Hrozienka zalejeme likérom a necháme marinovať. Jablká nakrájame na plátky, zmiešame s píniovými orechmi, hrozienkami aj likérom. Vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami, mliekom a citrónovou kôrou. Nakoniec prisypeme múku s kypriacim práškom. Dôkladne spojíme a vylejeme do vymastenej formy. Na cesto nasypeme jablkovú zmes a na vrch posypeme trstinový cukor. Pečieme 40 minút pri teplote 180 °C. Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, vnútrom z jednej vanilky, šťavou a soľou. Dôkladne prepojíme. Preložíme do cukrárenského vrecka s hladkou špičkou.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

SVIATOČNÝ VEGÁNSKY ŠTEDRÁK
avatar

Dominika varí: SVIATOČNÝ VEGÁNSKY ŠTEDRÁK

Prejsť na recept