DOMÁCI JABLKOVÝ KOLÁČ S PÍNIOVÝMI ORIEŠKAMI A VANILKOVÝM KRÉMOM
Ingredience
Postup
Koláč: Hrozienka zalejeme likérom a necháme marinovať. Jablká nakrájame na plátky, zmiešame s píniovými orechmi, hrozienkami aj likérom. Vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami, mliekom a citrónovou kôrou. Nakoniec prisypeme múku s kypriacim práškom. Dôkladne spojíme a vylejeme do vymastenej formy. Na cesto nasypeme jablkovú zmes a na vrch posypeme trstinový cukor. Pečieme 40 minút pri teplote 180 °C. Krém: Mascarpone zmiešame s cukrom, vnútrom z jednej vanilky, šťavou a soľou. Dôkladne prepojíme. Preložíme do cukrárenského vrecka s hladkou špičkou.
Sme radi, že vám môžeme prinášať netradičné recepty zo Slovenska ale aj z rôznych kútov sveta, plné chutí a inšpirácií. Ak hľadáte ďalšie jedinečné recepty na hlavné jedlá, alebo recepty na polievky, ktoré oslovia vaše chuťové poháriky, neváhajte a vyskúšajte aj náš recept na zubáča s feniklom a pomarančovým maslom. Skvelý zážitok zaručený!

Vyskúšajte tiež
