Uložiť
Porcie 4
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

HALUŠKY S NEBRYNDZOU

Ingredience

600 g
očistených zemiakov Zelovoc
200 g
hladkej alebo polohrubej múky Dobrá cena
1 PL
soli
1
údený tempeh
pažítka
1 ks
biele tofu
250 ml
kyslej sójovej smotany alebo iný kyslý biely rastlinný jogurt
1
krémová sójová nátierka
1
cibuľa Zelovoc
1
citrón Zelovoc
1 PL
soli
1 PL
lahôdkového droždia

Postup

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na drobno na jemnom strúhadle. Pridáme 1 PL soli a toľko hladkej múky, aby sa cesto nerozpadávalo – netieklo, keď ho naberieme, ale držalo spolu. Môže byť aj polohrubá múka.

Halušky cez haluškovač alebo z doštičky nahádžeme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú, vyberieme ich a scedíme.

Na bryndzu si v mixéri zmiešame tofu, cibuľu, odšťavené citróny, zmes zalejeme smotanou a pridáme korenie, soľ, nátierku a dohladka vymixujeme.

Na záver si nakrájame údený tempeh na menšie kocky a na oleji ho opražíme do chrumkava. Halušky zmiešame s vegánskou bryndzou, na vrch pridáme tempeh a pažítku.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: TRHANÉ HOVÄDZIE MÄSO S HALUŠKAMI

Prejsť na recept