HRÁŠKOVO–MÄTOVÁ POLIEVKA S ÚDENÝM TOFU A BIELOU FAZUĽOU
Ingredience
300 g
cibule ZELOVOC
20 g
cesnaku ZELOVOC
60 g
citrónovej trávy
4
limetové listy
10 g
zázvoru
5 g
mäty
olej Coop PREMIUM
1 kg
mrazeného hrášku Dobrá cena
100 ml
šľahačky Mamičkine dobroty
1,5 l
vody
3 g
soli
2 g
čierneho mletého korenia Dobrá cena
35 g
kryštálového cukru
6 PL
rybacej omáčky
šťava z 1 limety
400 g
údeného tofu
1 plechovka
sterilizovanej bielej fazule Tradičná kvalita
Postup
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky. Na rozpálený olej pridáme cibuľu, cesnak, nasekanú citrónovú trávu, limetové listy a zázvor. Zarestujeme, nech sa nám uvoľnia vône a chute. Pridáme mätu a hrášok. Zalejeme vodou a šľahačkou, pridáme soľ a korenie. Pridáme tofu nakrájané na kocky a fazuľu, krátko povaríme. Polievku necháme zovrieť. Vypneme ju a dochutíme cukrom, limetovou šťavou a rybacou omáčkou.
![Recept → HRÁŠKOVO–MÄTOVÁ POLIEVKA S ÚDENÝM TOFU A BIELOU FAZUĽOU Recept → HRÁŠKOVO–MÄTOVÁ POLIEVKA S ÚDENÝM TOFU A BIELOU FAZUĽOU](https://www.netradicnerecepty.sk/image-other/410/hraskovo-maetova-polievka-s-udenym-tofu-a-bielou-fazulou.jpg?v=1698230586)
Vyskúšajte tiež
![ŠPARGĽOVÉ RIZOTO S HRÁŠKOM](https://www.netradicnerecepty.sk/image-list/411/sparglove-rizoto-s-hraskom.jpg?v=1698230623)