Uložiť
Porcie 2
Príprava
45 min.
Náročnosť
Cena

HUBOVÉ RIZOTO

Ingredience

400 g
ryža na rizoto (arborio, carnaroli, baldo...)
2 hrnčeky
čerstvých húb
2 PL
olivového oleja Tradičná kvalita
1 PL
masla AlsanBio
1 cibuľa
Zelovoc
3 dl
bieleho vína
1 liter
zeleninového vývaru
100 g
vegan syra na strúhanie
1 hrsť
petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie Dobrá cena

Postup

Ak používame sušené huby, namočíme ich do vody aspoň na dve hodiny.

Olivový olej a maslo zohrejeme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme ju do sklovita.

Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Ryžu podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Pridáme na plátky nakrájané huby. Postupne (po naberačkách) začneme prilievať horúci vývar. Vždy, keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme približne 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.

Pridáme naseknú petržlenovú vňať. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

Rizoto na tanieri ešte dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: PIROHY PLNENÉ HUBAMI

Prejsť na recept