Uložiť
Porcie 60
Príprava
4 min.
Náročnosť
Cena

PIROHY PLNENÉ HUBAMI

Ingredience

1 kg
očistených zemiakov Zelovoc pečených v soli
1 kg
hladkej múky Dobrá cena
100 g
Grana padano
1 žĺtok
z vajca Mamičkine dobroty
soľ
muškátový orech
mleté čierne korenie Dobrá cena
500 g
žltej cibule Zelovoc
55 g
cesnaku
50 g
sušených húb
250 g
Portobella
20 g
čerstvého koriandru
0,5 PL
soli
0,5 PL
mletého čierneho korenia Dobrá cena
0,5 PL
sushi octu
100 g
Shimeji
200 ml
nakladača 3,2,1
2 PL
čierneho a bieleho sezamu
petržlenová vňať
50 ml
sezamového oleja z praženého sezamu
15 g
hnedému cukru
10 g
práškového cukru
5 g
soli
10 g
cesnaku
300 ml
oleja COOP Premium
10 g
dijonskej horčice
15 g
sójovej omáčky

Postup

Zemiaky:
Deň vopred zemiaky poukladáme na hrubozrnnú soľ a pečieme pri 170 °C cca 1 hodinu. Necháme na chladnom mieste vychladnúť. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno. Pridáme ostatné ingrediencie a vytvoríme hladké cesto.

Plnka:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a restujeme. Pridáme portobello nakrájané na malé kocky a nakrájané sušené hríby namočené v horúcej vode a napučané. Odvaríme vodu, pridáme nasekaný koriander a ostatné ingrediencie.

Pirohy:
Cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát a vykrojíme kolieska. Do stredu vložíme plnku a okraje potrieme vodou. Koliesko preložíme na polovicu a zalepíme tak, aby plnka nevyšla von. Vo vriacej vode varíme pirohy dovtedy, pokiaľ nebudú plávať na hladine.

Majonéza:
Všetky suroviny dáme do vysokej nádoby a mixujeme ponorným mixérom a pomaly pridávame olej, až kým nevznikne hustá majonéza.

Shimeji zalejeme horúcim nakladačom.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: HUBOVÉ RIZOTO

Prejsť na recept