Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

KOHÚT NA VÍNE

Ingredience

4
mini kuriatka
500 g
mrkvy ZELOVOC
2
cibule ZELOVOC
3
strúčiky cesnaku ZELOVOC
čerstvý tymián
bobkový list Dobrá cena
klinčeky
50 ml
koňaku
1 l
červeného vína
50 g
hladkej múky Dobrá cena
200 ml
olivového oleja Tradičná kvalita
300 g
makarónov
1 PL
kakaa
soľ
čierne korenie Dobrá cena

Postup

Kuriatka rozdelíme na polovice a vyberieme chrbát. Mrkvu nakrájame na kocky a cibuľu na plátky, spolu s cesnakom a kusy kuriatka dáme do misy. Pridáme koreniny, koňak a víno, soľ, korenie a necháme marinovať, ideálne 48 hodín. Kuriatko vyberieme z marinády, necháme oschnúť, obalíme v múke. Na oleji opečieme kuriatko z každej strany. Zeleninu vyberieme z marinády a tiež necháme uschnúť. Marinádu prevaríme a scedíme. Zeleninu dáme do hrnca a opečieme na zvyšku oleja. Poprášime kakaom a premiešame. Kuriatko položíme na vrch a prelejeme marinádou. Privedieme k varu a hrniec premiestnime do trúby na 1 hodinu pri teplote 160 °C. Makaróny si uvaríme v osolenej vode.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

RATATOUILLE
avatar

Dominika varí: RATATOUILLE

Prejsť na recept