Uložiť
Porcie 2
Príprava
60 min.
Náročnosť
Cena

Pikantné vegánske burrito

Ingredience

cibuľa ZELOVOC
1/2 (cca 120 g)
konzervy kukurice
1/2
konzervy červenej fazule
1/2
hrnčeka ryže Tradičná kvalita
citrónová šťava z ½ citrónu ZELOVOC
mleté čierne korenie Dobrá cena
soľ
kurkuma
jalapeño papričky
1
hrnček rukoly
rastlinná majonéza
karí
horčica Mamičkine dobroty
olej Coop PREMIUM
2
tortilly

Postup

Ryžu premyjeme, chvíľu orestujeme na oleji, zalejeme vodou, osolíme, premiešame a necháme dusiť, až kým nie je mäkká.

Pripravíme si zmes fazule a kukurice, ktorú zmiešame s nakrájanou cibuľou, ochutíme soľou, korením, kurkumou a citrónovou šťavou.

Všetko dáme na rozpálený olej, podlejeme vodou a necháme smažiť, až kým sa voda nevyparí a chute nezvýraznia.

Pripravíme si dresing z rastlinnej majonézy, do ktorej pridáme štipku karí korenia a 1 ČL horčice. Na grile alebo panvici krátko opečieme tortilly z oboch strán. Natrieme ich dresingom, naplníme ryžou, fazuľovou zmesou, jalapeño papričkami a rukolou.

Jalapeño papričky si môžeme pripraviť v náleve, ako to robí Dušan v jeho recepte na sendvič s rozbifom.

Tortillu zatočíme a môžeme podávať.

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Dušan varí: Sendvič s rozbifom, nakladaná zelenina, chrenová horčica, bazovo–bazalková limonáda

Prejsť na recept