Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Sendvič s rozbifom, nakladaná zelenina, chrenová horčica, bazovo–bazalková limonáda

Ingredience

1 kg
nízkej roštenky
50 g
cesnaku
100 g
worcestra
50 g
sójovej omáčky
120 g + 100g
dijonskej horčice
2 g
čierneho korenia
20 g
oleja
10 g
soli
Malý pohár
kyslých uhoriek
4
červené cibule
2
mrkvy
100 g
octu
200 g
kryštálového cukru
300 g
vody
bobkový list
nové korenie
celé čierne korenie
100 g
majonézy
20 g
wasabi chrenu
1
kváskový chlieb
15 g
bazalky
bazový sirup
minerálka

Postup

Rozbif: Mäso očistíme od šliach a blán tak, aby nám zostal krásny čistý valček mäsa. V mixéri rozmixujeme cesnak, sójovú omáčku, worcester, dijonsku horčicu, olej, soľ a korenie. Zmes vylejeme na mäso a poriadne vmasírujeme. Mäso preložíme na plech a pečieme pri teplote 180 °C na sonde tak, aby bola teplota v strede mäsa 55 °C (ak nemáme sondu, použijeme teplomer na grilovanie, s ktorým pravidelne meriame teplotu). Zelenina: Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky, mrkvu na kocky, cibuľu na mesiačiky. Poukladáme do skla. Vodu, ocot, cukor, bobkový list, korenie a soľ dáme do hrnca a privedieme k varu. Nalejeme do skla zo zeleninou, sklo zatvoríme a otočíme dolu viečkom. Uistíme sa, že sklo neprepúšťa. Necháme chladnúť pri izbovej teplote. Majonéza: Všetky suroviny zmiešame v mise tak, aby sa spojili. Limonáda: Bazalku rozdrvíme barovým mažiarom alebo v rukách, pridáme sirup podľa chuti a zalejeme minerálkou/sódou Záver: Z chleba odkrojíme väčší krajec, opečieme z každej strany, rozbif nakrájame na tenké plátky a poukladáme na chlieb. Mäso pokropíme majonézou. Poukladáme zeleninu.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

Pikantné vegánske burrito
avatar

Dominika varí: Pikantné vegánske burrito

Prejsť na recept