Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Plnka s červenou kapustou a tempehom

Ingredience

220 g
toastového chleba
300 ml
rastlinného mlieka
200 g
marinovaného tempehu alebo údeného tofu
100 g + 1
cibuľa ZELOVOC
70 g
hladkej múky Dobrá cena
1/2 balenia
kypriaceho prášku Tradičná kvalita
1 - 2 PL
petržlenovej vňate ZELOVOC
1 ČL
mletej rasce Dobrá cena
1/2 ČL
sušeného cesnaku
1/2 - 1 ČL
soli
1/2 ČL
čierneho mletého korenia Dobrá cena
rastlinný olej Coop PREMIUM
rastlinné maslo na vymastenie formy
strúhanka Dobrá cena
1 hlávka
červenej kapusty
ocot
1
marinovaný tempeh

Postup

Toastový chlieb nakrájame na menšie kocky a namočíme do mlieka. Pridáme nakrájanú cibuľu, sušený cesnak, petržlenovú vňať, mletú rascu, soľ, korenie, múku, kypriaci prášok a tofu nakrájané na tenšie plátky a všetko spolu premiešame. Formu – srnčí chrbát – potrieme olejom a vysypeme strúhankou. Vylejeme do nej zmes a dáme piecť na 180°C asi 25 minút. Medzitým nakrájame červenú kapustu na tenké pásiky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme do zlatista. Pridáme kapustu, podlejeme vodou, pridáme cukor, rascu, čierne korenie a soľ, hrniec pokryjeme pokrievkou a dusíme približne 30 minút. Občas premiešame a podlejeme vodou podľa potreby. Po zmäknutí kapusty ju dochutíme a pridáme za lyžicu octu. Tempeh nakrájame na pásiky a na rozpálenom ohni opekáme 5 minút. Hotovú plnku nakrájame a podávame s kapustou a tempehom.
Recept → Plnka s červenou kapustou a tempehom

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

Trhané kačacie stehno s coleslaw šalátom a knedľou
avatar

Dušan varí: Trhané kačacie stehno s coleslaw šalátom a knedľou

Prejsť na recept