Uložiť
Porcie 4
Príprava
90 min.
Náročnosť
Cena

Trhané kačacie stehno s coleslaw šalátom a knedľou

Ingredience

4 ks
kačacích stehien
čierne korenie
soľ
1 kg
husacej masti
1 kg
cibule
100 g
cesnaku
½ ks
červenej kapusty
¼ ks
buľvy zeleru
jablko
cibuľa
200 g
majonézy
200 g
kyslej smotany
20 g
hrubozrnnej horčice
10 g
vinného octu
20 g kryštálového cukru
500 g
hladkej múky
125 ml
plnotučného mlieka
125 ml
vody
vajce
13 g
oleja
10 g
instantného droždia
6 g
kryštálového cukru

Postup

Kačacie stehno:
Stehná osolíme, okoreníme a poukladáme na plech. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie kusy a očistíme aj cesnak – oboje nasypeme na stehná a zalejeme masťou tak, aby bolo všetko zaliate. Pečieme pri 130 °C asi 4 hodiny. Stehná vyberieme a oberieme od kosti. Masť scedíme a cibuľu a cesnak pridáme k mäsu.
Coleslaw:
Kapustu nakrájame na tenké vlasy a nasolíme, aby zmäkla. Pridáme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Zeler a jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ku kapuste a cibuli. Poriadne rukami stláčame a vyžmýkame tekutinu. Pridáme korenie, cukor a ocot. Do zeleniny zamiešame kyslú smotanu, majonézu a hrubozrnnú horčicu.

Knedľa:
Všetky ingrediencie zmiešame do hladkého cesta – najprv pridávame tekuté suroviny a až potom tuhé. Z cesta vytvarujeme guličky rovnakej veľkosti. Necháme podkysnúť na teplom mieste a následne paríme cca 20 minút.

Žemle prekrojíme a opečieme. Hotové podávame s coleslawom a natrhaným kačacím stehnom.

Ohodnotiť recept

Kategórie

Vyskúšajte tiež

Dominika varí: Plnka s červenou kapustou a tempehom

Prejsť na recept