Prešporská vianočná kapustnica
Ingredience
3 hrste
kyslej kapusty
1
cibuľa ZELOVOC
2 PL
sušených jabĺk
2 PL
sušených sliviek
hrsť
sušených húb
trocha hrozienok
soľ
korenie
maslo Tradičná kvalita
hladká múka Dobrá cena
biele víno
Postup
Kapustu a cibuľu nakrájame na menšie kúsky. Huby a umyté hrozienka namočíme. Do litra rybacieho vývaru dáme variť kapustu s cibuľou a tiež scedené huby a hrozienka. Asi o pol hodiny pridáme aj sušené jabĺčka a slivky a polievku varíme dovtedy, kým nie je všetko mäkké.
Z masla a múky pripravíme zápražku, vlejeme ju do kapustnice a krátko povaríme.
Dochutíme soľou, korením, bielym vínom a podľa chuti ešte aj medom.