Uložiť
Porcie 4
Príprava
180 min.
Náročnosť
Cena

RODINNÉ TACOS

Ingredience

Quacamole:
2
zrelé avokáda
1
paradajka ZELOVOC
½
cibule ZELOVOC
čerstvý koriander
čili paprička
limeta
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Trhané hovädzie rebro:
1,6 kg
hovädzieho rebra
1 kg
masti Dobrá cena
3
cibule ZELOVOC
5
strúčikov cesnaku ZELOVOC
soľ
čierne korenie Dobrá cena
Salsa:
1
šalátová uhorka ZELOVOC
1
sladký ananás
1
červená paprika
2
zelené jalapeňa
koriander
1
červená cibuľka
Ostatné:
12
tortíl
1
ľadový šalát
200 g
čedaru
250 g
majonézy Mamičkine dobroty

Postup

Quacamole: Avokádo rozrežeme na polovicu, vyberieme kôstku a vydlabeme. Paradajku rozkrojíme, vydlabeme dužinu a mäsitú časť nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme najemno. Čili rozrežeme, vyberieme jadierka a nakrájame. Koriander nasekáme na jemno. Všetky suroviny vmiešame do roztlačeného avokáda. Vymiešame súvislú zmes. Ochutíme limetovou šťavou, soľou a korením. Trhané rebro: Rebro osolíme a okoreníme. Vložíme do hrnca. Nahrubo nakrájame cibuľu, pridáme k mäsu spolu s očisteným cesnakom. Zalejeme masťou a konfitujeme 12 hodín pri 120 °C. Salsa: Všetky suroviny nakrájame na malé kocky a zmiešame. Môžeme dochutiť limetovou šťavou. Čedar nastrúhame. Ľadový šalát nakrájame. Majonézu zmiešame s výpekom z mäsa. Podávame všetko v samostatnej miske a vyskladáme si na tortillu jedlo podľa vlastnej chuti.
obrázok postupu

Ohodnotiť recept

Vyskúšajte tiež

KREKRY S TEKVICOVÝMI JADIERKAMI A VEGÁNSKYM ČEDAROM
avatar

Dominika varí: KREKRY S TEKVICOVÝMI JADIERKAMI A VEGÁNSKYM ČEDAROM

Prejsť na recept